MrJazsohanisharma
DAFO-XAYABOULY

ພິທີເຊັນບົດບັນທຶກຄວາມເຂົ້າໃຈ (MOU) ກ່ຽວກັບ ການຮ່ວມມື ດ້ານວຽກງານປ່າໄມ້ ລະຫວ່າງ ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ສປປ ລາວ ແລະ ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ພັດທະນາຊົນນະບົດ ສສ ຫວຽດນາມ

ພິທີເຊັນບົດບັນທຶກຄວາມເຂົ້າໃຈ (MOU) ກ່ຽວກັບ ການຮ່ວມມື ດ້ານວຽກງານປ່າໄມ້ ລະຫວ່າງ ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ສປປ ລາວ ແລະ ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ພັດທະນາຊົນນະບົດ ສສ ຫວຽດນາມ
ການເຮັດປຸ່ຍອິນຊີ ແບບນໍ້າ ຫຼື ທີ່ເອີ້ນວ່ານໍ້າຫົວເຊຶ້ອ EM ຊຶ່ງເປັນສູດເລັ່ງການຈະເລີນເຕິບໂຕ ສາມາດນໍາໄປໃຊ້ໄດ້ກັບພືດທຸກຊະນິດ ຊ່ວຍໃນການເພີ່ມພູນຜົນຜະລິດ ແລະ ຫຼຸດຜ່ອນຕົ້ນທຶນ, ນອກຈາກຈະຊ່ວຍໃນການບໍາລຸງດິນແລ້ວຍັງຊ່ວຍປ້ອງກັນເຊື້ອລາ ແລະ ເຮັດໃຫ້ໂຄງສ້າງຂອງດິນດີຂື້ນ ລວມເຖີງການປັບປຸງບຳລຸງດິນໄດ້ເປັນຢ່າງດີ. ການເຮັດນໍ້າໝັກ EM ສາມາດເຮັດໄດ້ຫຼາຍຮູບແບບ ໂດຍການນໍາສີ່ງເສດເຫຼືອທີ່ຫາງ່າຍ ແລະ ລາຄາຖືກໃນຖ້ອງຖິນມາເປັນສ່ວນປະສົມ. ສຳລັບໃນຄິບວີດີໂອນີ້ ເຮົາຈະມາເຮັດນໍ້າໝັກຈາກໜໍກ້ວຍ ສ່ວນປະສົມແມ່ນຈະປະກອບມີ 1. ໜໍ່ກ້ວຍຊະນິດໄດ້ກໍ່ໄດ້ແຕ່ສີ່ງສຳຄັນຄຶການເລືອກໜໍ່ກ້ວຍທີ່ມີຄວາມສຸງບໍ່ເກີນ 1 ແມັດ ເພາະຕົ້ນກວ້ຍຂະໜາດນ້ອຍຈະມີສານອາຫານທີ່ສະສົມຢູ່ຫຼາຍກວ່າຕົ້ນກ້ວຍທີ່ມີຂະໜາດໃຫຍ່ ຊອຍເປັນຕ້ອນ ໃຫ້ມຸ່ນໆ ແລ້ວ ຊັ່ງໃສ່ຖັງດຳ ສັ່ງໃຫ້ໄດ້ 9 ໂລ. 2. ເທກາກນໍ້າຕານ ຈຳນວນ 3 ລິດ ລົງໄປໃນຖັງ ເພື່ອເປັນອາຫານຈຸລິນຊີຖ້າໃຜບໍ່ມີກາກນໍ້າຕານແມ່ນໃຊ້ເປັນ ນໍ້າຕານຊາຍແດງກໍ່ໄດ້, ຫຼັງຈາກນັ້ນນໍ້າສະອາດ 9 ລິດ ປະສົມຫົວເຊື້ອ EM 200 ຊິຊິ ແລະ ຄ່ອຍຄ່ອຍຄົນເພຶ່ອໃຫ້ກາກນໍ້່າຕານລະລາຍເທນໍ້າໃສ່ໃຫ້ຖ້ວມໜໍ່ກ້ວຍທີ່ຊອຍໄວ້ກະພໍ ບໍ່ໃຫ້ເທຫຼາຍຈົນເກີນໄປຈາກນັ້ນໃຫ້ນຳຝາມາປິດໄວ້ແລ້ວຕັ້ງໝັກໄວ້ໃນບ່ອນຮົ່ມ ໂດຍໃຊ້ເວລາໝັກປະມານ 21 ມື້ ໃນຊ່ວງເວລາ ຂອງການໝັກໃຫ້ເປີດຄົນກະຕຸ້ນທຸກມື້ ຫຼັງຈາກ ປະໄວ້ 1 ອາທິດມັນຈະເກີດເປັນຝາສີຂາວຂື້ນຢູ່ເທີງຜີວນໍ້າ ຫຼັງຈາກຄົບ 14 ມື້ ແລ້ວຈຶ່ງຕອງຂະຫຍາຍເຊື້ອໂດຍໃສ່ນໍ້າສະອາດ 1 ລິດຫົວເຊື້ອທີ່ໄດ້ ຕໍ່ ນໍ້າສະອາດ 3 ລິດ ປະໄວ້ 1 ອາທິດ ກໍ່ສາມາດນໍາໄປໃຊ້ໄດ້ ຫຼືຮ່າຍໃສ່ຕຸກປະໄວ້ໃຊ້ງານໄດ້ເລີຍ, ອັດຕາໃສ່ 150-200 ຊີຊີຕໍ່ນໍ້າ 10 ລິດ ຫົດທຸກໆ 2-3 ວັນ.



Post a Comment (0)
Previous Post Next Post
ພະແນກກະສິກຳ ແລະປ່າໄມ້ແຂວງ,ຫ້ອງການກະສິກຳແລະປ່າໄມ້ເມືອງໄຊຍະບູລີ

ວິທະຍາໄລ

DAFO-XAYABOULY
DAFO-XAYABOULY